Pizza s hroznovým vínem
38 min.
Ingredience
- Náplň
- 1200gramůHroznové víno
- 320gramůRicotta
- 80gramůOříšky piniové
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 240gramůCukr vanilka
- 80mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- Těsto na pizzu semolinové
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr krupice
- 14gramůDroždí sušené
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
- 20gramůSůl mořská
- 650mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
- 2Vybereme zdravé hroznové víno půl napůl zelené a čevené. Kuličky hroznového vína rozkrojíme napůl, vybereme zrníčka, víno vložíme do misky, přisypeme piniové oříšky, vanilkový cukr, posekaný rozmarýn, zalijeme bílým vínem a promícháme. Směs rovnoměrně naneseme na těsto, posypeme rozdrobenou ricottou, pokapeme olivovým olejem a upečeme v peci nebo ve vyhřáté troubě dokřupava.
- 3Pizzu upravíme na velký servírovací talíř, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.