Pizza s hroznovým vínem

38 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
862 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
  • 2
    Vybereme zdravé hroznové víno půl napůl zelené a čevené. Kuličky hroznového vína rozkrojíme napůl, vybereme zrníčka, víno vložíme do misky, přisypeme piniové oříšky, vanilkový cukr, posekaný rozmarýn, zalijeme bílým vínem a promícháme. Směs rovnoměrně naneseme na těsto, posypeme rozdrobenou ricottou, pokapeme olivovým olejem a upečeme v peci nebo ve vyhřáté troubě dokřupava.
  • 3
    Pizzu upravíme na velký servírovací talíř, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.