Pizza s klobásou a artyčoky

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do trošky vlažné vody nasypeme rozdrobené droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme mouku, sůl, přilijeme zbytek vody, olej, kvásek a vypracujeme hladké těsto které necháme v teple vykynout. Z těsta vyválíme 4 stejné placky.
  • 2
    Klobásu chorizo nakrájíme na tenká kolečka, žampiony na plátky, artyčoky scedíme a trochu pokrájíme, bazalku posekáme najemno, mozzarellu nakrájíme na malé kousky a olivy vypeckujeme. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe klobásou, žampiony, mozzarellou, artyčoky, kousky ančoviček, posypeme bazalkou, kapary, olivami, podle chuti osolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme pálivým olejem, vložíme do trouby nebo pece a pečeme zhruba 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.