Pizza s krůtím masem
45 min.
Ingredience
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 18gramůCukr krupice
- 1kusPaprika zelená
- 22,5gramůDroždí
- 52,5mililitrůOlej olivový
- 1,5špetkySůl
- 322,5mililitrůVoda pitná
- 150gramůCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyProvensálské koření
- 350gramůKrůtí prsa
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceKečup
- 1lžičkaBazalka
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 150gramůSýr Parmezán
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
27 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 3Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 4Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 5Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
- 6Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme na kostičky nakrájený řapíkatý celer, na proužky nakrájenou papriku, cibuli a necháme 5 minut orestovat. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a směs odložíme stranou.
- 7Krůtí maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na slabé proužky, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a osmahneme. Podle chuti přidáme kečup a necháme vychladnout.
- 8Připravené těsto na pizzu posypeme najemno nasekanou bazalkou a oreganem, rozdělíme na něj zeleninu a krůtí maso, navrch nastrouháme parmezán a zakápneme olivovým olejem.
- 9Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu v ní pečeme asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 3. 2016
Pizza s krůtím masem
Pizza byla výborná, voňavá, místy křupavá. Maso bylo díky zelenině pěkně šťavnaté. Díky za tip.