Pizza s krůtím masem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
27 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu [20279]:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 3
    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 4
    Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 5
    Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
  • 6
    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme na kostičky nakrájený řapíkatý celer, na proužky nakrájenou papriku, cibuli a necháme 5 minut orestovat. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a směs odložíme stranou.
  • 7
    Krůtí maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na slabé proužky, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a osmahneme. Podle chuti přidáme kečup a necháme vychladnout.
  • 8
    Připravené těsto na pizzu posypeme najemno nasekanou bazalkou a oreganem, rozdělíme na něj zeleninu a krůtí maso, navrch nastrouháme parmezán a zakápneme olivovým olejem.
  • 9
    Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu v ní pečeme asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 3. 2016
Pizza s krůtím masem
Pizza byla výborná, voňavá, místy křupavá. Maso bylo díky zelenině pěkně šťavnaté. Díky za tip.