Pizza s modrým sýrem
45 min.
Ingredience
- 400gramůTěsto na pizzu
- 150gramůRajčata
- 30gramůPaprika červená
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůBazalka
- 300gramůSýr Gorgonzola
- 15mililitrůOlej olivový
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očistíme rajčata, vyřízneme okolí stopky a nakrájíme plody na kolečka. Papriku nakrájíme na kostičky. bazalku natrháme na kousky. Předehřejeme troubu na 200 °C. Osolíme a opepříme rajčata s bazalkou.
- 2Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Těsto vyválíme do velikosti pečicího plechu. Vymažeme pečicí plech a položíme na něj těsto.
- 3Rozetřeme rajský protlak rovnoměrně na povrch těsta. Položíme na něj pizzová rajčata. Na ně rozdělíme bazalku, plátky čerstvých rajčat a kostičky papriky. Pizzu dáme do trouby a pečeme asi 30 minut. Zhruba 10 minut před uplynutím doby pečení rozdělíme na pizzu sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.