Pizza s paprikami a rajskou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceParmezán sušený
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 1kusPaprika červená
- 1špetkaTymián čerstvý
- 6kusůOlivy černé
- 25gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
54 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme drobenku z mouky a másla. Vmícháme sůl, sušený parmezán, rozšlehané vejce a lžíci vody. Promícháme, je-li třeba přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a necháme 30 minut vychladnout.
- 2Olej rozpálíme v pánvi, přidáme nasekanou cibuli a česnek a smažíme 5 minut, přidáme pokrájená rajčata a vaříme 10 minut. Přimícháme rajčatový protlak.
- 3Na pekáč položíme půlky paprik slupkou vzhůru a pečeme je pod předehřátým grilem 15 minut. Dáme je do plastového sáčku a necháme zapařit 10 minut. Slupku oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké proužky.
- 4Rozválíme těsto na tenkou placku, aby se vešlo do pečicí formy. Přikryjeme alobalem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté odstraníme fólii a ještě 5 minut pečeme. Necháme vychladnout.
- 5Naplníme placku rajčatovou omáčkou, pokryjeme paprikou, olivami, tymiánem a čerstvým parmezánem a dáme péct do trouby na 15 minut.
- 6Můžeme podávat jak teplé, tak studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.