Pizza s paprikou a brokolicí
65 min.
Ingredience
- 1kusBrokolice
- 1kusPórek
- 1kusKedlubna
- 2kusyMrkev kořen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyPaprika červená
- 255gramůPolenta
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1506 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
12 g
Sacharidy
314 g
Vláknina
52 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Brokolici rozdělíme na růžičky. Listy pórků nakrájíme na drobno. Kedlubnu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme, opepříme a vaříme cca 15 minut.
- 2Papriku omyjeme a očistíme od nečistot. Nakrájíme ji na tenké proužky.
- 3Zeleninovou směs rozmačkáme asi ve 100 ml vývaru, ve kterém se vařila.
- 4V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a za stálého míchání vsypeme polentu podle návodu na obalu.
- 5Polentu pak dáme na plech a rovnoměrně na ni rozprostřeme zeleninovou směs a kousky papriky. Vše pak pečeme při 220 stupních Celsia cca 15 minut v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.