Pizza s parmskou šunkou a mozzarellou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem a rozložíme na něj rozpůlená cherry rajčátka a na proužky nakrájenou parmskou šunku.
  • 7
    Navrch rozložíme olivy a posypeme bazalkou a oreganem. Vše posypeme nastrouhaným čedarem a na kolečka nakrájenou mozzarellou.
  • 8
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.