Pizza s parmskou šunkou a mozzarellou
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 200gramůRajčata
- 50gramůŠunka parmská
- 10kusůOlivy černé
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaBazalka
- 100gramůMozzarella
- 2lžíceSýr Čedar
- 2lžíceProtlak rajčatový
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 45mililitrůOlej olivový
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem a rozložíme na něj rozpůlená cherry rajčátka a na proužky nakrájenou parmskou šunku.
- 7Navrch rozložíme olivy a posypeme bazalkou a oreganem. Vše posypeme nastrouhaným čedarem a na kolečka nakrájenou mozzarellou.
- 8Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.