Pizza s parmskou šunkou a rukolou

115 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme těsto. Smícháme moukou s 1/2 lžičkou soli. Droždí rozdrobíme, smícháme se 150 ml vlažné vody a spolu s 1 lžící oleje přidáme k mouce. Vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit na prsty. Vytvoříme kouli, zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
  • 2
    Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozpálíme 2 lžíce oleje a rajčata s oreganem na něm cca 10 minut podusíme. Ochutíme solí, pepřem a necháme zchladnout. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Troubu rozpálíme na 250 °C. Dva plechy potřeme olejem. Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každou část rozložíme na placku se silnějším okrajem a dáme na plech. Potřeme rajčatovou omáčkou, pokapeme olejem a zapečeme cca 5 minut. Poté na pizzy rozdělíme sýr, opět pokapeme a pečeme dalších 5-7 minut.
  • 4
    Rukolu opláchneme a osušíme. Hotové pizzy dozdobíme rukolou a plátkem šunky a ihned horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.