Pizza s parmskou šunkou a rukolou
115 min.

Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3špetkySůl
- 15gramůDroždí
- 5lžicOlej olivový
- 600gramůRajčata
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůMozzarella
- 1hrstRukola
- 8plátkůŠunka parmská
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme těsto. Smícháme moukou s 1/2 lžičkou soli. Droždí rozdrobíme, smícháme se 150 ml vlažné vody a spolu s 1 lžící oleje přidáme k mouce. Vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit na prsty. Vytvoříme kouli, zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
- 2Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozpálíme 2 lžíce oleje a rajčata s oreganem na něm cca 10 minut podusíme. Ochutíme solí, pepřem a necháme zchladnout. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
- 3Troubu rozpálíme na 250 °C. Dva plechy potřeme olejem. Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každou část rozložíme na placku se silnějším okrajem a dáme na plech. Potřeme rajčatovou omáčkou, pokapeme olejem a zapečeme cca 5 minut. Poté na pizzy rozdělíme sýr, opět pokapeme a pečeme dalších 5-7 minut.
- 4Rukolu opláchneme a osušíme. Hotové pizzy dozdobíme rukolou a plátkem šunky a ihned horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.