Pizza s treskou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
52 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Tresku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku a řapíkatý celer. Přidáme trestu a na kostičky nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme a přidáme bazalku a česnek. Omáčku 5 minut povaříme.
  • 7
    Na těsto naklademe rybí směs, posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů Ceslia asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.