Pizza s treskou
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 400gramůTreska aljašská
- 60lžicOlej olivový
- 4kusyCibulka jarní
- 200gramůCeler řapíkatý
- 200gramůRajčata
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceBazalka
- 400gramůMozzarella
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 18gramůCukr krupice
- 22,5gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 322,5mililitrůVoda pitná
- 60mililitrůOlej olivový
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
52 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Tresku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku a řapíkatý celer. Přidáme trestu a na kostičky nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme a přidáme bazalku a česnek. Omáčku 5 minut povaříme.
- 7Na těsto naklademe rybí směs, posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů Ceslia asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.