Pizza s variací paprik
35 min.
Ingredience
- Náplň
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 200gramůMozzarella
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 35lžicOlej olivový
- 1kusPetržel - nať
- 4lžíceProtlak rajčatový
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 35mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1441 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
86 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
947 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka, která rozložíme na pizzu. Mozzarellu nakrájíme na kolečka a klademe na pizzu. Ementál nastrouháme a pizzu jím posypeme. Osolíme, posypeme oreganem a zakápneme olivovým olejem.
- 7Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 15 minut.
- 8Před podáváním zdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.