Pizza s variací paprik

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1441 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
86 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
947 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu [20279]:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka, která rozložíme na pizzu. Mozzarellu nakrájíme na kolečka a klademe na pizzu. Ementál nastrouháme a pizzu jím posypeme. Osolíme, posypeme oreganem a zakápneme olivovým olejem.
  • 7
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 15 minut.
  • 8
    Před podáváním zdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.