Pizza se salámem a mozzarellou
55 min.
Ingredience
- Náplň
- Rajčatová omáčka na pizzu
- 1stroužekČesnek
- 10gramůBazalka
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 20gramůSůl mořská
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- Těsto na pizzu semolinové
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr krupice
- 14gramůDroždí sušené
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
- 20gramůSůl mořská
- 650mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme. Cuketu a sýr nakrájíme na tenčí plátky, salám nakrájíme na tenká kolečka. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, rovnoměrně rozložíme cuketu, lístky bazalky a kolečka salámu. Mezery vyplníme plátky mozzarelly, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme. Hotovou pizzu nařežeme na trojúhelníky a teplou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.