Pizza se slaninou a uzeným sýrem
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 120gramůAnglická slanina
- 1kusCibule červená
- 200gramůRajčata
- 150gramůSýr Eidam uzený 45%
- 52,5lžicOlej olivový
- 1,5špetkySůl
- 1lžíceOregano sušené
- 1kusPažitka
- 4lžíceProtlak rajčatový
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 18gramůCukr krupice
- 22,5gramůDroždí
- 52,5mililitrůOlej olivový
- 1,5špetkySůl
- 322,5mililitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1200 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
83 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme lžící olivového oleje a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem, navrch klademe plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli, na polovinu překrojená cherry rajčátka a nakonec poklademe plátky uzeného sýra. Osolíme, posypeme oreganem, zakápneme olivovým olejem.
- 7Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 20 minut.
- 8Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.