Pizza se slaninou a uzeným sýrem

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1200 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
83 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu [20279]:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme lžící olivového oleje a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem, navrch klademe plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli, na polovinu překrojená cherry rajčátka a nakonec poklademe plátky uzeného sýra. Osolíme, posypeme oreganem, zakápneme olivovým olejem.
  • 7
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 20 minut.
  • 8
    Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.