Pizza se steakem, šalotkou a modrým sýrem
75 min.
Ingredience
- 1kusDroždí sušené
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaCukr třtinový
- 450gramůPšeničná mouka hladká chlebová
- 1lžíceSůl
- 1,5lžičkyOlej olivový
- 2kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůMozzarella
- 2lžíceŠalotka
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůHovězí steak libový
- 40gramůSýr Niva (Rokfór)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu, sůl a půl lžičky olivového oleje. Přidáme mouku, cukr a droždí. Necháme vypracovat těsto.
- 2Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata spaříme a oloupeme je. Spolu s nasekaným stroužkem česneku, lžičkou olivového oleje, solí a pepřem je dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a každý díl vyválíme do placky. Každou placku potřeme dostatečným množstvím rajčatové omáčky. Na to nasypeme většinu mozarelly, přidáme na jemno nasekanou šalotku a na tenké plátky nakrájené hovězí maso. Přidáme i špenát a nahoru přijde niva a zbytek mozarelly.
- 4Nyní si necháme předehřát troubu na 220 °C. Mezitím nám těsto znovu vykyne.
- 5Pečeme 12-15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 4. 3. 2017
Pizza se steakem, šalotkou a modrým sýrem
Dnes jsem zkoušela a je to opravdu výborné :)