Pizza se šunkou a sardelovými řezy
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 20gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 4kusyRajčata
- 100mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8kusůSardelové řezy
- 6kusůFeferony sterilované
- 3lžíceOlivy černé
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaOregano sušené
- 150gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
18 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
11 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku rozdrobíme droždí, rozmícháme ve 4 lžících vlažného mléka, přidáme 2 lžíce mouky a cukr. Zamícháme a přikryté necháme vykynout.
- 2Z kvásku, mouky, soli a zbylého mléka vypracujeme těsto, necháme je kynout asi 60 minut.
- 3Těsto rozdělíme na dva díly, z každého vyválíme placku. Obě placky položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Na placky rozdělíme na plátky nakrájená rajčata, půlkolečka cibule, na nudličky pokrájenou šunku, sardelové řezy, feferonky a olivy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem.
- 4Pizzy pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.