Pizza z listového těsta s rajčaty a parmezánem

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1371 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
101 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata a papriky osušíme. Paprikám odřežeme spodek, vyčistíme je od semínek a nakrájíme je na kroužky. Rajčata pokrájíme na kolečka. Jarní cibulku a stroužky česneku očistíme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečky, česnek drobně posekáme. Plátky anglické slaniny nakrájíme na širší proužky (3-4cm). Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Listové těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme na pomoučeném vále kulatou placku přibližně o průměru talíře a dáme na plech, který jsme potřeli olivovým olejem. Česnek smícháme v misce s kečupem, olivovým olejem, oregánem, solí a cukrem. Dobře směs promícháme a těsto důkladně potřeme. Na těsto střídavě poklademe kolečka rajčat, paprik, cibule a proužky anglické slaniny. Pak obě pizzy posypeme sýrem a vložíme je do středu trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut dozlatova. Okraje by měli mít až zlatohnědou barvu a sýr by měl být rozpuštěný.
  • 3
    Pizzu podáváme hned horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.