Pizza z nekynutého těsta
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 2hrnkyMouka polohrubá
- 42gramůDroždí
- 1,5hrnkyVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceTuk
- 3kusyHouby čerstvé
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 200gramůSalám měkký
- 2lžíceKečup
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mouky rozdrobíme droždí, přilijeme vlažnou vodu, přidáme 1 vejce, špetku soli a vypracujeme těsto. Ihned je rozetřeme na vymazaný plech a potřeme olejem a kečupem.
- 2Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme na malé kousky nakrájené houby, rajčata a na kostičky nakrájený salám. Ochutíme solí, Vegetou, oreganem a za občasného míchání dusíme asi 10 minut.
- 3Hotovou směs navršíme na těsto, zalijeme zbylými rozšlehanými vejci a posypeme strouhaným sýrem. Pizzu pečeme v horké troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.