Pizza z pity
13 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMozzarella
- 15gramůSýr Ementál (Primátor)
- 8lžičekProtlak rajčatový
- 1kusCibule červená
- 2plátkyChléb Pita
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou papriku nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme. Vsypeme do mísy a smícháme s oreganem, solí a pepřem. V jiné misce promícháme nastrouhanou mozzarellu s nastrouhaným ementálem.
- 2Každý chléb pita rozdělíme na dvě ploché placky a hrubou stranou nahoru je položíme na pečící papír. Na roštu v troubě opekáme asi 1 minutu dozlatova.
- 3Každou placku potřeme 2 lžičkami protlaku a poklademe 2 lžičkami připravené směsi. Posypeme nastrouhanými sýry a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 2 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.