Pizzová placka s ančovičkovým pestem
16 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůBazalka
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 3gramySůl
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 500gramůTěsto na pizzu
- 1lžíceAnčovičky konzervované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 mg
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme prolisovaný česnek, bazalku, ančovičky, sůl a umixujeme dohladka. Za chodu přiléváme olej, až vznikne kašovitá konzistence.
- 2Těsto na pizzu rozválíme, napěchujeme do formy a opatrně vyklopíme, potřeme olejem a grilujeme dokřupava z obou stran. Ještě horké potřeme pestem a posypeme nasekaným rozmarýnem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.