Pizzové kapsy s artyčoky
65 min.

Ingredience
- kynuté těsto na pizzu
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 30gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 2,3decilitryVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
- sýrová náplň
- 200gramůSýr Ricotta
- 90gramůMozzarela na pizzu 40%
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 85gramůŠunka lázeňská
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 90gramůArtyčoky sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
2 g
Cukr
909 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme kynuté těsto na pizzu: do mísy nasypeme 500 g hladké mouky se lžičkou soli, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2,3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, potom přidáme lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout.
- 2Na náplň vložíme do druhé mísy sýr Ricottu, nakrájený sýr Mozzarelu, nastrouhaný sýr Nivu. Přidáme lázeňskou šunku, nakrájenou na tenké nudličky, bílý pepř, sůl. Omyjeme a velmi drobně posekáme petrželku. Vše dobře promícháme. Nakládaná srdíčka artyčoků scedíme, okapaná a pokrájená pak vmícháme do sýrového krému.
- 3Vykynuté těsto na pomoučněném válu rozdělíme na 4 díly. Z každého uhněteme bochánek, pod utěrkou necháme vykynout (10 - 15 minut). Pak vyválíme placky, silné 3 - 4 mm o průměru přibližně 15 - 17 cm.
- 4Náplň rozdělíme také na 4 díly. Na polovinu každé placky položíme náplň, těsto v polovině přehneme, okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby náplň nevytekla.
- 5Pizzové kapsy položíme na na plech vyložený pečicím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme do zlatova 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.