Placičky z filé z tresky
55 min.
Ingredience
- 700gramůFilé z aljašské tresky
- 1,5litryVoda pitná
- 160gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 3lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKari koření
- Na obalení
- Na smažení
- 160mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
56 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
463 mg
Cukr
833 mg
Postup přípravy
- 1Filé uvaříme, necháme vychladnout, umeleme v masovém strojku. V míse rybu smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, rozšlehanými vejci, solí, strouhankou, paprikou a kořením. Vypracujeme hmotu, ze které vyválíme váleček, nakrájíme ho na kousky, z nichž tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance.
- 2Placičky smažíme v rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.