Placičky z rybího filé
40 min.
Ingredience
- 650gramůFilé rybí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
74 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
849 mg
Cukr
225 mg
Postup přípravy
- 1Omyté filé nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi na oleji. Po vychladnutí filé jemně umeleme. Z másla a 50g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a uvaříme bešamel. Podle chuti osolíme a opepříme. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Potom do bešamelu vmícháme umleté filé, vejce a žloutek. Umícháme hustší těstíčko a necháme je chvíli v chladničce odpočinout. Z těsta tvarujeme placičky, které obalíme v hladké mouce a rozšlehaném bílku. Smažíme je na pánvi na oleji dozlatova. Placičky upravíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.