Placky z cukety
50 min.
Ingredience
- 300gramůCuketa
- 2stroužkyČesnek
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPetržel - nať
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 30gramůMáta
- 1lžičkaSůl
- 250gramůŘecký jogurt
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
36 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do misky spolu s kypřícím práškem a solí do misky. Do mouky rozklepneme vejce, přidáme olivový olej, za stálého míchání podle potřeby přiléváme vodu, aby vzniklo hladké řidší těsto. Misku s těstem přikryjeme utěrkou a na 30 minut necháme na studeném místě vykynout.
- 2Cuketu umyjeme, spolu s česnekem nastrouháme na hrubém struhadle, mátu nakrájíme, petržel nať nasekáme a vše zlehka zapracujeme do vykynutého těsta.
- 3V pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme přiměřené množství těsta do tvaru malé placky a pečeme tak dlouho, aby placky byly propečené a zlatavé barvy. Na pánev pokládáme několik placek, pečeme do skončení těsta. Upečené placky do podávání udržujeme teplé.
- 4Hotové placky naskládáme úhledně na talíře, zvlášť ve vhodné malé misce přidáme jogurt a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.