Placky ze štiky
45 min.
Ingredience
- 600gramůRajčata
- 600gramůMořská štika - filety
- 100gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř cayenský
- 4lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMargarín
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme a nakrájíme na osminky.
- 2Rozmixujeme štičí filé na kaši a dáme do misky. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a cayenský pepř.
- 3Omyjeme bazalku a otrháme. Polovinu lístečků nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme do rybí hmoty, přidáme bazalku a promícháme. Z rybí směsi tvoříme placky. V pánvi rozehřejeme tuk a smažíme v něm placky ze všech stran.
- 4V další pánvi rozpustíme máslo a dusíme rajčata 8 minut. Osolíme, opepříme, přidáme zbylou bazalku a naservírujeme na talíř s plackami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.