Plátky bagety zapečené se sýrem

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
107 mg
Cukr
199 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 240°C (plyn na stupeň 9).
  • 2
    Ze sýra Gruyère odkrojíme tvrdou kůru a sýr na jemno nastrouháme. Smícháme s rajčatovým protlakem, cayenským pepřem, utřeným česnekem, crèmem fraîche, solí a pepřem.
  • 3
    Sýrovou směs vrstvíme na krajíčky bagety, které pokládáme na plech pomazaný olejem tak daleko od sebe, aby se jednotlivé tousty neslepily, až se bude sýr při zapékání tavit a stékat.
  • 4
    Teplotu trouby snížíme na 230°C (plyn na stupeň 8) a bagety zapékáme 5 - 7 minut, dokud sýr nezezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.