Plátky bagety zapečené se sýrem
25 min.
Ingredience
- 150gramůSýr Gruyére
- 1lžíceCréme fraiche
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyRajčatový protlak
- 1lžičkaSůl
- 8krajícůBageta
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
107 mg
Cukr
199 mg
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 240°C (plyn na stupeň 9).
- 2Ze sýra Gruyère odkrojíme tvrdou kůru a sýr na jemno nastrouháme. Smícháme s rajčatovým protlakem, cayenským pepřem, utřeným česnekem, crèmem fraîche, solí a pepřem.
- 3Sýrovou směs vrstvíme na krajíčky bagety, které pokládáme na plech pomazaný olejem tak daleko od sebe, aby se jednotlivé tousty neslepily, až se bude sýr při zapékání tavit a stékat.
- 4Teplotu trouby snížíme na 230°C (plyn na stupeň 8) a bagety zapékáme 5 - 7 minut, dokud sýr nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.