Plátky krkovice pečené na pivu
55 min.
Ingredience
- 4plátkyVepřová krkovička
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 4kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 150gramůAnglická slanina
- 400mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek nakrájíme na kolečka, krkovici naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Zapékací mísu vytřeme sádlem, dno vyložíme polovinou cibule a česneku, na to rozložíme plátky krkovice. Maso překryjeme druhou polovinou cibule a česneku, na směs rozložíme plátky slaniny, zalijeme pivem a v předehřáté troubě pečeme pod poklicí. Když je maso poloměkké, poklici dáme stranou a maso dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.