Plátky roštěné na víně
100 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1kusCibule
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 120mililitrůVíno červené
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaNové koření mleté
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
37 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Na másle s olejem osmažíme maso z obou stran dozlatova, přidáme cibuli, zeleninu, protlak a zarestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr, víno a na mírném plameni dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.