Plátky vařených vajec v cibulové omáčce
30 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
60 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
867 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
- 2Na másle zpěníme kolečka cibule, vmícháme mouku, usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou, kterou do jíšky pečlivě zašleháme, vaříme následně alespoň 15 minut za stálého míchání. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme octem. Na závěr necháme v omáčce prohřát plátky vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.