Plátky z červené řepy na způsob carpaccia

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
1 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě větší omyté červené řepy obalíme dvěma vrstvami alobalu a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 190 °C, což trvá minimálně jednu hodinu. (Samozřejmě lze řepu upéci také den předem.) Že je řepa upečená, poznáme, když lze snadno propíchnout špejlí skrz. Obě bulvy oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, které rozdělíme na talíře a necháme je vychladnout.
  • 2
    Na zálivku smícháme šťávu z jednoho citronu, 4 hrsti salátu rukola, půl lžíce balsamicového octa, špetku rozdrceného černého pepře a špetku soli. Řepu zálivkou zakapeme a podáváme obloženou kozím sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.