Plátky z hovězího masa se smetanovou omáčkou a hříbky
110 min.
Ingredience
- Jíška
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Vařené maso
- 500gramůHovězí maso přední
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 5kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 700gramůHříbky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kostkaBujón hovězí
- 2lžíceOcet
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Přední hovězí libové maso v celku dáme do kastrólu s vodou, přidáme k němu očištěnou cibuli, kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření a uvaříme ho doměkka. Vaříme ho přibližně 70 minut.
- 2Mezitím si očistíme a omyjeme čerstvé hříbky a cibuli. Hříbky pokrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Když je maso měkké, vyjmeme ho a vývar scedíme.
- 3V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájené hříbky, osolíme je, opepříme a krátce je s cibulí osmažíme. Zalijeme horkým vývarem, přimícháme 2 lžíce octa, přidáme kostku masoxu, když se rozvaří, tak případně dochutíme solí. Vaříme dalších 15-20 minut, až budou houby měkké, občas je promícháme.
- 4Mezitím v druhé pánvi uděláme světlou jíšku: rozehřejeme lžíci másla, přisypeme k ní 3 lžíce hladké mouky a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Postupně ji přimícháme k hříbkům a pomalu uvaříme hustou omáčku. Když je jíška rozvařená a omáčka hustá, za stálého míchání přilejeme smetanu. Do omáčky vložíme maso nakrájené na plátky, prohřejeme je 1-2 minuty a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.