Plátky z okouna na mandlích

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
51 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Vápník
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškrábeme rybám šupiny, vykucháme, nařežeme z nich plátky, vyjmeme páteř, vykostíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Mandle nasypeme na plech a opražíme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Mandle pokrájíme na tenké vločky. Omyjeme citrony, oloupeme, odstraníme bílou dužinu a pokrájíme na kolečka. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.
  • 2
    Rybí plátky zalijeme mlékem a necháme 10-15 minut marinovat. Scedíme, lehce obalíme v mouce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme rybí plátky kůží navrch dozlatova. Stáhneme plamen a smažíme ještě 3 minuty. Otočíme a osmažíme dozlatova i po druhé straně. Stáhneme plamen ještě víc a smažíme další 3 minuty.
  • 3
    Přemístíme takto osmažené rybí plátky na servírovací mísu, omastíme zbývajícím máslem, které jsme nechali v pánvičce rozehřát, posypeme mandlemi a nasekanou petrželkou. Navrch poklademe kolečka citronu a hotový pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.