Plátky z vepřové kýty se švestkami
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 50gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůŠvestky sušené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 70gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
44 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, sušené švestky vypeckujeme.
- 2Do plátků vklepeme strouhanku, obalíme ve vajíčku a po obou stranách osmažíme na sádle do zlatova. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme hořčici a rajčatový protlak. Směs zalijeme vývarem, přidáme švestky, odložené maso a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.