Plátky ze svíčkové se žampiony a rajčaty
30 min.

Ingredience
- 4plátkyHovězí svíčková
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyCibulka jarní
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůRajčata Cherry
- 2lžičkyProtlak rajčatový
- 20gramůBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5lžíceOlej olivový
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi, na 1/2 lžíce olivového oleje, doměkka orestujeme plátky jarní cibulky a prolisovaný česnek. Přilijeme drůbeží vývar, rajčatový protlak, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony a půlky cherry rajčátek. Po přivedení k varu ještě 4-5 minut vaříme na mírném ohni, přimícháme čerstvé lístky bazalky, osolíme a opepříme.
- 2Plátky ze svíčkové (kus o váze asi 140 g) potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pod rozpáleným grilem opékáme z obou stran 3-4 minuty.
- 3Maso na talíři obložíme směsí rajčat a hub.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.