Platýs s klíčky a fazolemi
25 min.
Ingredience
- 800gramůPlatýz - filety
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 1,2decilitryOlej sezamový
- 200gramůFazole červené sterilované
- 400gramůSójové výhonky
- 2gramyŘasa Nori
- 1kusCitrony
- 60mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
39 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Platýse očistíme, osušíme a nakrájíme na proužky, které pokapeme citronovou šťávou, nasolíme a opepříme.
- 2Ve woku rozehřejeme olej a proužky ryby 5 minut za častého otáčení opékáme. Přidáme scezené a okapané fazole, sójové klíčky a opékáme dalších 5 minut. Zalijeme sójovou omáčkou a posypeme nasekanými lístky nori.
- 3Podáváme s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.