Platýs s rýží a cuketami
50 min.
Ingredience
- 250gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusPaprika červená
- 2kusyCuketa
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceOlej olivový
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBazalka
- 600gramůPlatýz - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
25 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v 500 ml osolené vody, 5 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku.
- 2Omyté cukety pokrájíme na nudličky a necháme blanšírovat v osolené vodě asi 3 minuty.
- 3Rozpustíme 3 lžíce másla, vmícháme hořčici a zvolna přiléváme smetanu. Omáčku dochutíme pepřem a špetkou cayenského pepře.
- 4Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na zbylém másle.
- 5Připravenou cuketu osmažíme v rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a ochutíme lístky bazalky.
- 6Na talíře upravíme porce ryby, cuketu, rýži a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.