Platýs s rýží a cuketami

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
25 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži uvaříme v 500 ml osolené vody, 5 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku.
  • 2
    Omyté cukety pokrájíme na nudličky a necháme blanšírovat v osolené vodě asi 3 minuty.
  • 3
    Rozpustíme 3 lžíce másla, vmícháme hořčici a zvolna přiléváme smetanu. Omáčku dochutíme pepřem a špetkou cayenského pepře.
  • 4
    Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na zbylém másle.
  • 5
    Připravenou cuketu osmažíme v rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a ochutíme lístky bazalky.
  • 6
    Na talíře upravíme porce ryby, cuketu, rýži a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.