Platýs v marinádě escabéche
45 min.
Ingredience
- 600gramůPlatýz - filety
- 30gramůOříšky piniové
- 20gramůHrozinky
- 240gramůCibule červená
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyBobkový list
- 2špetkySkořice mletá
- 150mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůOcet vinný
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z platýse osmahneme na rozpáleném oleji.
- 2Vyjmeme z pánve, osolíme, opepříme a posypeme sekanými piniemi a hrozinkami.
- 3Na oleji v pánvi osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, přidáme bobkové listy. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a octem. Přisypeme skořici. Chvilku podusíme a poté nalijeme na rybu.
- 4Necháme odležet 8 hodin, poté vychlazené podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.