Platýsová filátka s hroznovým vínem
20 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůPlatýz - filety
- 4kusyCibulka jarní
- 1,25decilitryVíno bílé
- 2lžíceMléko nízkotučné
- 2lžíceKopr čerstvý
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 125gramůHroznové víno
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
882 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na plátky nakrájíme rybu a dáme do hluboké pánve s pokrájenými jarními cibulkami, solí, pepřem a vínem. Uvedeme do varu, pánev zakryjeme a dusíme 4 minuty. Poté rybí plátky přemístíme na servírovací mísu. Zakryjeme a udržujeme v teple.
- 2Smícháme mléko, solamyl a přidáme do pánve s nasekaným koprem a smetanou. Uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme hroznové víno a citronovou šťávu. Prohřejeme 2 minuty, směsí přelijeme porce ryby a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.