Platýz Duglèré
22 min.
Ingredience
- 600gramůPlatýz - filety
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžícePetržel - nať
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z platýze urovnáme do kastrolu, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná pokrájená rajčata, sekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme vínem. Nádobu přikryjeme pokličkou. Povaříme 6 minut, rybí filety opatrně vyjmeme a vývar zahustíme žmolenkou, vytvořenou z másla a mouky. Chvilku povaříme a porce ryby vrátíme do omáčky, kde je necháme prohřát. Už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.