Platýz na másle
20 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 800gramůPlatýz - filety
- 20gramůPetržel - nať
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
120 mg
Postup přípravy
- 1Mouku osolíme a opepříme. Porce ryby v ní obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
- 2V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme porce ryby a z každé strany je dobře smažíme. Je důležité, aby se dobře propekly. Po opečení je uchováme v teple.
- 3Pánev vytřeme papírovými ubrousky. Zbytek másla zprudka zahříváme, až začne zlátnout. Přidáme petrželovou nať, citronovou šťávu
- 4a směsí přelijeme ryby. Servírujeme, zdobíme stočenými kolečky citronu a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.