Platýz na másle

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
120 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku osolíme a opepříme. Porce ryby v ní obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme porce ryby a z každé strany je dobře smažíme. Je důležité, aby se dobře propekly. Po opečení je uchováme v teple.
  • 3
    Pánev vytřeme papírovými ubrousky. Zbytek másla zprudka zahříváme, až začne zlátnout. Přidáme petrželovou nať, citronovou šťávu
  • 4
    a směsí přelijeme ryby. Servírujeme, zdobíme stočenými kolečky citronu a petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.