Platýz na víně s mandlemi
30 min.
Ingredience
- 800gramůPlatýz - filety
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 40gramůPetržel - nať
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 50gramůMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
486 mg
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Filety z platýze (i s kůží) osolíme, opepříme, pokapeme polovinou oleje, druhou polovinou vymažeme pekáček. Filety vložíme do pekáčku, posypeme mandlovými lupínky, podlijeme troškou vína, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. V průběhu pečení filety poléváme vypečenou šťávou.
- 2Upečené filety upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.