Platýz s brokolicí

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme (1/4 lžička sůl), opepříme a zavineme. Maso sepneme párátky.
  • 2
    Rozehřejeme vývar s vínem, mírně osolíme (1/4 lžička sůl), vložíme závitky a vaříme asi 7 minut na mírném ohni. Závitky vyjmeme a necháme okapat.
  • 3
    Vývar odvaříme na polovinu, odstavíme z ohně a zašleháme do něj žloutky.
  • 4
    Omytou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 8 minut v osolené vodě (1/2 lžička sůl).
  • 5
    Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, podlijeme vývarem a vmícháme žervé. Krátce povaříme a okořeníme.
  • 6
    Brokolici rozložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy a navrch položíme závitky. Přelijeme vývarem se žloutky a zapékáme v troubě pod grilem dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.