Platýz s brokolicí
50 min.
Ingredience
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 400gramůBrokolice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŽervé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 600gramůPlatýz - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme (1/4 lžička sůl), opepříme a zavineme. Maso sepneme párátky.
- 2Rozehřejeme vývar s vínem, mírně osolíme (1/4 lžička sůl), vložíme závitky a vaříme asi 7 minut na mírném ohni. Závitky vyjmeme a necháme okapat.
- 3Vývar odvaříme na polovinu, odstavíme z ohně a zašleháme do něj žloutky.
- 4Omytou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 8 minut v osolené vodě (1/2 lžička sůl).
- 5Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, podlijeme vývarem a vmícháme žervé. Krátce povaříme a okořeníme.
- 6Brokolici rozložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy a navrch položíme závitky. Přelijeme vývarem se žloutky a zapékáme v troubě pod grilem dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.