Platýz s červeným máslem
25 min.
Ingredience
- 500gramůPlatýz - filety
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceCitronová šťáva
- 4lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
29 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
227 mg
Cukr
379 mg
Postup přípravy
- 1Filety z platýze vaříme 6 - 8 minut ve slané vodě, poté je vyjmeme, urovnáme na mísu, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanými vařenými vejci, zelenou petrželkou a přelijeme dočervena rozpáleným máslem.
- 2Dbejme na to, abychom máslo nepřepálili!
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.