Platýz s citrusovými plody

40 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a oloupeme slupky. Vyjmeme jádřince a dužinu pokrájíme na drobné kousky. Přendáme do hrnce, přidáme nadrcený česnek a 12 ml olivového oleje a necháme dusit doměkka.
  • 2
    Citrusy zbavíme slupek a pokrájíme na srpečky, odkapávající šťávu zachytíme do misky. Přidáme k ní mouku, osolíme, opepříme a ve vzniklé směsi obalíme omyté ryby.
  • 3
    Zbytek oleje necháme rozehřát na pánvi a osmažíme na něm maso. Během smažení ještě přilijeme trochu šťávy z citrusů.
  • 4
    Rybu servírujeme na rajčatové omáčce s oblohou z citrusů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.