Platýz s citrusovými plody
40 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůRajčata
- 96mililitrůOlej olivový
- 150gramůPomeranče
- 400gramůPlatýz - filety
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a oloupeme slupky. Vyjmeme jádřince a dužinu pokrájíme na drobné kousky. Přendáme do hrnce, přidáme nadrcený česnek a 12 ml olivového oleje a necháme dusit doměkka.
- 2Citrusy zbavíme slupek a pokrájíme na srpečky, odkapávající šťávu zachytíme do misky. Přidáme k ní mouku, osolíme, opepříme a ve vzniklé směsi obalíme omyté ryby.
- 3Zbytek oleje necháme rozehřát na pánvi a osmažíme na něm maso. Během smažení ještě přilijeme trochu šťávy z citrusů.
- 4Rybu servírujeme na rajčatové omáčce s oblohou z citrusů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.