Platýz s rajčaty
35 min.
Ingredience
- 600gramůPlatýz - filety
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1stroužekČesnek
- 20gramůBazalka
- 20gramůTymián čerstvý
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z platýze nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Rajčata scedíme, trochu pokrájíme, česnek prolisujeme, bazalku s tymiánem posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme rybí kostky a osmahneme. Rybu vyjmeme, do oleje vložíme rajčata, česnek, bazalku, tymián, chvíli podusíme, vrátíme zpět rybu, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.