Platýz v pikantní rajčatové omáčce
75 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusChilli paprička
- 400gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,25lžičkaKoriandr mletý
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 90gramůŽervé
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaPepř cayenský
- 4kusyPlatýz - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni osmažíme nakrájenou cibuli, celer, chilli papričku a koření. Přidáme konzervovaná rajčata, zbývající přísady a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a za občasného míchání dusíme 20 minut. Odstavíme.
- 2Smícháme žervé, oregáno a pepř, dáme stranou.
- 3Z ryb stáhneme kůži. Filety pomažeme sýrovou směsí a svineme, zajistíme párátky. Položíme na pomaštěný pekáč, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 10 minut.
- 4Zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme ještě 10-15 minut. Ryba je hotová, jestliže je na dotyk pevná a neprůhledná.
- 5Podáváme s rýží a avokádovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.