Platýz v pikantní rajčatové omáčce

75 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni osmažíme nakrájenou cibuli, celer, chilli papričku a koření. Přidáme konzervovaná rajčata, zbývající přísady a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a za občasného míchání dusíme 20 minut. Odstavíme.
  • 2
    Smícháme žervé, oregáno a pepř, dáme stranou.
  • 3
    Z ryb stáhneme kůži. Filety pomažeme sýrovou směsí a svineme, zajistíme párátky. Položíme na pomaštěný pekáč, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 10 minut.
  • 4
    Zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme ještě 10-15 minut. Ryba je hotová, jestliže je na dotyk pevná a neprůhledná.
  • 5
    Podáváme s rýží a avokádovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.