Platýz zapečený s čínským zelím
30 min.
Ingredience
- 600gramůPlatýz - filety
- 800gramůZelí čínské
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrstKopr čerstvý
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zelí rozčtvrtíme, nakrájíme na nudličky, v sítu propláchneme vodou a necháme okapat.
- 2Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nakrájené zelí, pak přidáme česnek, ochutíme sójovou omáčkou a pepřem, a 5 minut společně za stálého míchání smažíme.
- 3Kopr omyjeme, otrháme z něj jemné snítky a smícháme se smetanou.
- 4Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 5Zapékací mísu vymastíme, rozložíme do ní zelí s česnekem, na ně položíme rybí plátky, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a zalijeme smetanou s koprem.
- 6Rybu zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 15 minut.
- 7Porce ryby i se zelím rozdělíme na talíře. Jako příloha je nejvhodnější rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.