Platýz zapečený s čínským zelím

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí rozčtvrtíme, nakrájíme na nudličky, v sítu propláchneme vodou a necháme okapat.
  • 2
    Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nakrájené zelí, pak přidáme česnek, ochutíme sójovou omáčkou a pepřem, a 5 minut společně za stálého míchání smažíme.
  • 3
    Kopr omyjeme, otrháme z něj jemné snítky a smícháme se smetanou.
  • 4
    Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
  • 5
    Zapékací mísu vymastíme, rozložíme do ní zelí s česnekem, na ně položíme rybí plátky, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a zalijeme smetanou s koprem.
  • 6
    Rybu zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 15 minut.
  • 7
    Porce ryby i se zelím rozdělíme na talíře. Jako příloha je nejvhodnější rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.