Plavčíkova rybí polévka

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filé z různých druhů mořských ryb dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list, pepř, vaříme asi 8 minut. Mezitím očistíme a nakrájíme pórek na kolečka, ostatní zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle.
  • 2
    V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje, vložíme pórek, necháme jej lehce zrůžovět, přidáme ostatní zeleninu a mícháme asi 1 minutu. Přidáme maso, podlijeme vínem a mícháme asi 2 minuty. Pak přidáme rajčata, zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme, až zelenina změkne.
  • 3
    Uvařenou polévku přecedíme, rozmixujeme, znovu lehce zahřejeme. Porce zdobíme sekanou bazalkou.
  • 4
    Do polévky můžeme ještě vložit opečenou a na kostičky nakrájenou housku. Případně podávat se sýrovými krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.