Plavčíkova rybí polévka
45 min.
Ingredience
- 500gramůFilé rybí
- 150gramůPórek
- 100gramůCeler bulvový
- 50gramůBrambory
- 375gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5gramůBazalka
- 1litrVývar rybí
- 500mililitrůVíno bílé
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusBobkový list
- 4kusyPepř černý celý
- 2lžičkySůl
- 2kusyŽemle tuková
- 50gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Filé z různých druhů mořských ryb dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list, pepř, vaříme asi 8 minut. Mezitím očistíme a nakrájíme pórek na kolečka, ostatní zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle.
- 2V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje, vložíme pórek, necháme jej lehce zrůžovět, přidáme ostatní zeleninu a mícháme asi 1 minutu. Přidáme maso, podlijeme vínem a mícháme asi 2 minuty. Pak přidáme rajčata, zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme, až zelenina změkne.
- 3Uvařenou polévku přecedíme, rozmixujeme, znovu lehce zahřejeme. Porce zdobíme sekanou bazalkou.
- 4Do polévky můžeme ještě vložit opečenou a na kostičky nakrájenou housku. Případně podávat se sýrovými krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.