Plíčky z kůzlete na smetaně

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
62 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plíčky i se srdíčkem a játra očistíme, propláchneme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu očistíme a necháme vcelku. Cibuli nakrájíme nadrobno, nakládané okurky oloupeme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Maso s kořením a zeleninou uvaříme doměkka a scedíme, vývar odložíme. Maso nakrájíme na kousky, zeleninu použijeme jinak. Cibuli s další na kousky nakrájenou zeleninou osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a zalijeme odloženým vývarem. Do vývaru vmícháme sůl, mletý pepř a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba půl hodiny. Poté přimícháme cukr, citronovou šťávu, hořčici a šlehačku. Lehce provaříme a přecedíme.
  • 3
    Do scezené omáčky vložíme uvařené maso, nakrájené okurky, chvilku povaříme a nakonec přidáme máslo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.