Plíčky z kůzlete na smetaně
80 min.
Ingredience
- Na maso
- 700gramůKůzlečí maso
- 300gramůJátra kůzlečí
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 500mililitrůVoda pitná
- Na omáčku
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr krupice
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 100gramůOkurky nakládané
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
62 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plíčky i se srdíčkem a játra očistíme, propláchneme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu očistíme a necháme vcelku. Cibuli nakrájíme nadrobno, nakládané okurky oloupeme a nakrájíme na nudličky.
- 2Maso s kořením a zeleninou uvaříme doměkka a scedíme, vývar odložíme. Maso nakrájíme na kousky, zeleninu použijeme jinak. Cibuli s další na kousky nakrájenou zeleninou osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a zalijeme odloženým vývarem. Do vývaru vmícháme sůl, mletý pepř a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba půl hodiny. Poté přimícháme cukr, citronovou šťávu, hořčici a šlehačku. Lehce provaříme a přecedíme.
- 3Do scezené omáčky vložíme uvařené maso, nakrájené okurky, chvilku povaříme a nakonec přidáme máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.