Plněná cibule nádivkou z mletého masa a petržele
60 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 3špetkySůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 4lžícePetržel - nať
- 0,13litrMasový vývar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibule a v mírně osolené vodě vaříme 15 minut, vyndáme a necháme okapat.
- 2Seřízneme vršky cibulí a malou lžičkou vydlabeme vnitřky. Polovinu vydlabané dužiny rozmělníme. Na rozpuštěném másle podusíme cibulovou dužinu dosklovita, přidáme mleté maso, důkladně opečeme a směs okořeníme solí a pepřem. Přimícháme smetanu a jemně nasekanou petržel.
- 3Cibule naplníme směsí a vložíme do vymaštěné zapékací mísy. Zalijeme masovým vývarem, mísu zakryjeme alobalem a pokrm pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.