Plněná husa

240 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
74 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
51 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou, osolenou a opepřenou husu potřeme z venku i zevnitř citrónovou šťávou a necháme 1 hodinu odležet.
  • 2
    Oloupeme pečené kaštany a přidáme je do karamelu, který jsme si vyrobili z cukru a másla. Vše podlijeme vývarem a 1 minutu vaříme.
  • 3
    Připravenou směsí naplníme husu, zašijeme jí, podlijeme vodou a dáme jí v přiklopeném pekáčku péct.
  • 4
    Po odpaření vody husu odklopíme.
  • 5
    Vypečenou šťávu smícháme s moukou a vodou a připravenou omáčkou pečeni pečlivě přeléváme než se maso upeče do křupava.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.