Plněná husa
240 min.
Ingredience
- 2000gramůHusa domácí
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůKaštany jedlé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10mililitrůVývar drůbeží
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
74 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
51 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytou, osolenou a opepřenou husu potřeme z venku i zevnitř citrónovou šťávou a necháme 1 hodinu odležet.
- 2Oloupeme pečené kaštany a přidáme je do karamelu, který jsme si vyrobili z cukru a másla. Vše podlijeme vývarem a 1 minutu vaříme.
- 3Připravenou směsí naplníme husu, zašijeme jí, podlijeme vodou a dáme jí v přiklopeném pekáčku péct.
- 4Po odpaření vody husu odklopíme.
- 5Vypečenou šťávu smícháme s moukou a vodou a připravenou omáčkou pečeni pečlivě přeléváme než se maso upeče do křupava.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.