Plněná jelení roláda
160 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůPetržel - nať
- 750gramůSlanina vepřová
- 300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 75gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůCitronová kůra
- 1kusVejce slepičí
- 1300gramůJelení maso
- 10gramůProvensálské koření
- 1kusŽemle tuková
- 10gramůMouka sójová plnotučná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1003 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
76 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
230 mg
Postup přípravy
- 1Z větší části masa vytvoříme velký plát, který osolíme, opepříme a potřeme paprikou. Petrželku jemně nasekáme. Na náplň nakrájíme zbytek masa a uzenou slaninu na kostičky. Na pánvi osmažíme 2/3 slaniny, přidáme maso, 3 lžíce nasekané petrželky a smažíme asi 5 minut. Přilijeme vývar, osolíme a maso podusíme doměkka. Zbytek petrželky odložíme stranou.
- 2Po zchladnutí maso a housku umeleme v mlýnku na maso. Vše prohněteme s vejcem a 50 g másla utřeného do pěny. Ochutíme pepřem, citrónovou kůrou a provensálským kořením. Plát masa naplníme připravenou směsí srolujeme a zavážeme kuchyňskou nití.
- 3Zbývající slaninu osmažíme, do tuku vložíme roládu a zbytek másla a vše podusíme pod pokličkou doměkka asi 2 hodiny.
- 4Roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu přivedeme k varu, lehce zahustíme moukou a ochutíme. Jelení roládu podáváme s omáčkou ozdobenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.